Arama
    Ürgüp Belediyesi
    Geri

    Nikah İşlemleri

    Evlilik Başvurusu

    Türk Vatandaşlarından İstenilen Belgeler:

    1. Nüfus Cüzdanlarının aslı (Yeni çipli kimlik kartı)

    2. Aile Hekiminden alınacak Fotoğraflı Sağlık Raporu

    3. Son 6 ay içinde çekilmiş 4’er adet vesikalık fotoğraf

    Açıklamalar:

    • Başvurular şahsen yapılacaktır.

    • Çiftlerden birinin veya ikisinin başvuruya gelme imkanı yoksa vekalet aracılığıyla da başvurulabilir. Bunun için noterden özel vekaletname düzenlenmesi gerekmektedir.

    • Ürgüp dışında ikamet eden ve Ürgüp’te evlenmek isteyen çiftler, bağlı oldukları belediyeden izin belgesi alarak başvuru yapabilirler.

    • Sağlık raporları Aile Hekimi onaylı ve fotoğraflı olmalıdır. Ürgüp dışından gelenler, sağlık raporlarını beraberinde getirebilirler.

    • Kadın boşanmış ise tekrar evlenebilmesi için boşanma tarihinden itibaren 300 gün geçmesi gerekmektedir. Bu süreyi beklemek istemiyorsa, bekleme süresinin iptalini gösteren mahkeme kararı getirmelidir.

    • 17 yaşını dolduranlar anne-babasının rızası ile evlenebilirler, 16 yaşını dolduranlar ise sadece mahkeme kararı ile evlenebilirler.

    • Mal Ayrılığı Sözleşmesi yapılacaksa Noter onayı ile başvuru esnasında ibraz edilmelidir.

    Evrakların geçerlilik süresi alındığı tarihten itibaren 6 aydır. Başvuru tarihinden önce alınmış evrakların en eski tarihi dikkate alınır.

    Yabancı Uyruklulardan İstenilen Belgeler:

    1. Evlenme Ehliyet Belgesi veya Bekarlık Belgesi (Noter onaylı ve Türkçe tercümesi yapılmış)

    2. Doğum belgesi (Noter onaylı ve Türkçe tercümesi yapılmış)

    3. Pasaport aslı ve fotokopisi (Noter onaylı ve Türkçe tercümesi yapılmış)

    4. Vize geçerlilik tarihi gösterir belge (Emniyet Müdürlüğünden alınacak)

    5. Seyahat izin belgesi (Vizesiz giriş yapanlar için)

    6. İkamet izin belgesi veya yasal kalış hakkı gösterir belge

    7. Fotoğraflı sağlık raporu (Aile Hekimi onaylı)

         8- Dörder adet vesikalık fotoğraf (Son 6 ay içinde çekilmiş)

    Açıklamalar

     

    Başvurular şahsen yapılacaktır.

    EVLENME EHLİYET BELGESİ (Diğer bir adı Bekarlık Belgesi) ile DOĞUM BELGESİ, yabancı ülkenin yetkili makamlarından veya Türkiye'de bulunan konsolosluklardan alınacaktır.

    Ülkesinden alınan belgelerde APOSTILLE şerhi var ise başka onay olmaksızın kabul edilecektir. APOSTILLE şerhi yok ise Türkçe tercümesi yapılacak ve Türkiye’deki Noterlerden onaylatılacaktır. Daha sonra sırasıyla Konsolosluk/Büyükelçilik ve Türkiye Dışişleri Bakanlığına onaylatılacaktır. Yabancı ülkelerin noterlerinde onaylanmış tercümeler kabul edilmeyecektir. Tercümeler tam ve hatasız olmalıdır. Harf, sayı veya yazım yanlışlarından çiftler sorumludur.

    Konsolosluk/Büyükelçilik tarafından verilen evraklar, veren kurum ile tarafımızca yapılacak ilgili yazışmalar sonrası doğrulandıktan sonra işleme alınacak olduğundan doğrulama süresi 15 gün ile 45 gün arasında değişebilmektedir.

    Türkçe bilmeyenler için nikah esnasında YEMİNLİ TERCÜMAN bulunması gerekmektedir.

    Çifte vatandaşlığı bulunan Türk vatandaşları Türk vatandaşı olarak başvurabilecektir.

    Diğer vatandaşlığına ait belgeler geçersizdir.

    Yabancı ülkenin yönetmeliği daha kısa bir süre belirtmiyorsa evrakların geçerlilik süresi alındığı tarihten itibaren 6 aydır. Başvuru tarihinden önce alınmış evrakların en eski tarihlisi dikkate alınacaktır.

    Mevzuat gereği gereği başvuru ile aynı gün nikah yapılamamaktadır.

    Başvurunun tamamlanması ve Nikah Randevusu verilmesi

    Gerekli evraklar tamamlandıktan sonra müsaitlik durumuna göre nikah günü ve saati belirlenecektir.

    Aile Cüzdanı ücreti ve Nikah ücreti Belediyemizin veznesine makbuz karşılığı yatırıldıktan sonra nikah randevusu verilecektir.

    Evlenme dosyasındaki tüm evraklar tamamlanmadan randevu verilmeyecektir. Müsaitlik durumu evrakların tamamlandığı gün değerlendirilecektir.

    Nikah şahitleri, nikah esnasında kimlikleri ile birlikte hazır bulunmalıdır. Kimlik bulundurmayanlar şahit kabul edilmeyecektir.

    Ürgüp İlçe sınırları dışında kalan Mustafapaşa ve Ortahisar beldelerinde ilgili belediyelere, köylerde ise (Sarıhıdır Köyü dahil) ilgili köy muhtarlıklarına başvuru yapılması gerekmektedir. Başvuru için istenilen evraklar aynıdır.