Ürgüp’te Türk Sanat Müziği korosu konseri düzenlendi

Ürgüp Belediyesi Kültür sanat etkinlikleri kapsamında Doğuş Holding çalışanlarından oluşan koro tarafından Ürgüp’te Türk Sanat Müziği konseri düzenlendi.

Düzenlenen konsere Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, JAKEM Komutanı Ercan Altın, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca, Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bayram Ekici ve vatandaşlar katıldı.

Ürgüp Belediyesi sinema salonunda düzenlenen konserde Türk Sanat Müziği’nin seçkin ve eskimeyen eserlerinden oluşan repertuarı seslendiren koro, salonu dolduran dinleyicilerin büyük beğenisini kazandı.

Konser sonunda sanatçılara hediye takdim eden Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, Başta koro şefi Sadiye Erimli olmak üzere tüm koroya teşekkür ettiğini ifade ederek şöyle konuştu:

“Müzik insanlığın ortak kültürel mirası, insanları birleştirici kaynaştırıcı unsurların başında gelmektedir. Müziğe siyasetçi gözüyle baktığımız zaman “uyum” aklın ve duygunun işbirliği, ahenk, uzlaşı ve en önemlisi de madde ve mananın ortaya çıkardığı söze ve ezgiye dönüşen güzelliktir.

Ortaya doğru güzel eserler çıktığı zaman ahenkle çok güzel işbirliği yapılıyor. Bizlerde bu güzel coğrafyada bu masalsı diyarda bu güzel insanlarla ahenk içerisinde işbirliği içerisinde öyle güzel eserler öyle güzel projeler ortaya koyacağız ki yıllar yılı bir ezgi gibi bu şehirde konuşulacak.”