Ürgüp'te Öncelik Yayanın Farkındalık Etkinliği

2019 yılının Öncelikli Yaya Yılı olarak ilan edilmesiyle yıl boyunca devam edecek olan kampanyada tüm Türkiye'de olduğu gibi Ürgüp'te de uygulama yapıldı.

Yapılan uygulamaya Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Levent Bal, Milli Eğitim Müdürü Savaş Özdemir, Öğrenciler ve polis ile jandarma ekipleri katıldı.

Yapılan bilgilendirmede "Karayolları Trafik kanununun 74. maddesinde 26 ekim 2018 tarihinde yapılan değişiklikle; Sürücüler, görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buradan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını verme zorunluluğu getirilmiştir.

İçişleri Bakanlığımız tarafından "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" sloganı ile 2019 yılı; Yaya Öncelikli Trafik Yılı ilan edilerek Ülke genelinde farkındalık oluşturmak amacıyla yıl boyu devam edecek bir kampanya yapılması kararlaştırıldığından, bu kapsamda da bugün Ülke genelinde olduğu gibi İlçemizde de sürücülere bu kampanya hakkında bilgi vermek, farkındalığı oluşturmak, Ülkemizde meydana gelen Ölümlü-yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazalarının önüne geçmek üzere burada kampanyamızı sürdürüyoruz." denildi.