ÜRGÜP'TE ÇİPLİ KİMLİK BAŞVURULARI BAŞLADI

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı Projesi’ kapsamında nüfus cüzdanlarının yerini alacak çipli kimlik kartlarının Ürgüp'te dağıtımına başlandı.

Çipli kimlik kartı için Ürgüp'te ilk müracaatı Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız ve Ortahisar Belediye Başkanı İsmail Genç yaptı.
2 Ocak 2017 itibariyle dağıtımına başlanan çipli kimlik kartları için Ürgüp İlçe Nüfus Müdürlüğünde tüm teknik kontrollerin yapıldığını ve T.C. Kimlik Kartı başvurularını almak üzere tüm alt yapı hazırlıklarının tamamlandığını belirten İlçe Nüfus Müdürü Abdulkadir Ulusoy, yeni kimlik kartları ile ilgili bilgi verdi.

“DAHA GÜVENLİ OLACAK VE BÜROKRASİYİ AZALTACAK”

Çipli kimlik kartlarının kullanım süresinin 10 yıl olacağını aktaran Nüfus Müdürü Abdulkadir Ulusoy, yeni kimlik kartlarının beraberinde birçok kolaylık getirdiğini söyledi.

Ulusoy, “Kimlik kartları, uluslararası standartlara uygun, kolay taşınabilir, taklit, tahrif ve sahteciliğe imkan tanımayan, geleneksel ve elektronik ortamda güvenli kimlik doğrulama amacıyla kullanılabilecek, biyometrik unsurlar da içerecek şekilde tasarlandı. Çipli kimlik kartları sayesinde farklı belge, kartları taşımak durumunda kalmadan kimlik doğrulaması yapılabilecek, kimlik numarası uygulamasında olduğu gibi "tek kart-tek şifre" dönemine geçilecek. Uygulamayla sahtecilikten kaynaklanan vatandaş mağduriyeti önlenecek. E-devlet kapsamında sunulan hizmetlere, internetin bulunduğu her yerden kimlik kartıyla erişim sağlanabilecek. Kimlik kartı, vize muafiyeti olan ülkelere gidişlerde pasaport yerine seyahat belgesi olarak kullanılabilecek. Elektronik imza olarak da kullanılabilecek kimlik kartları, kamu kurumlarının vatandaşa yönelik hizmetlerinde elektronik iş süreçlerini destekleyerek, bürokrasiyi azaltacak. Yetersiz kişi doğrulamasından kaynaklanan usulsüzlük, yolsuzluk ve mali kayıplar en aza indirilecek. Kamu hizmetlerinden yararlanan kişilerin hak sahipliği denetimi kolay ve güvenli bir şekilde yapılacak” diye konuştu.

Başvurularını elektronik ortamda, parmak izi gibi detayları sisteme girilen Kaymakam Maraşlı, Başkan Yıldız ve Başkan Genç, “Yeni kimlik kartlarının ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyoruz” dediler.

HABER RESİMLERİ
Bahtiyar Bahtı Kara

BAHTİYAR BAHTI KARA

Özet ve Detaylar
Annesi yüzünden 36 kez 'evlenememiş' olan Bahtiyar Hoca bir garip medyumdur. Fakat Bahtiyar Hoca, kaderine ve annesine karşı gelip, yeğenlerinin açtığı türlü sorunlara da rağmen, köye yeni taşınan, daha önce başından 2 başarısız evlilik geçen Dul Pakize ile evlenmeyi kafaya koyacaktır.
Bunun için de engel tanımayacaktır!Filmin yönetmenliğini Ergin Yılmazer yaparken senaryo ise İbrahim Bakırhan ve Kadir Maraşlı’ya ait.
Filmin kadrosunda ise Kadir Çöpdemir, Yeşim Salkım, Metin Zakoğlu, Nedim Saban, Ferdi Sancar, Duygu Çelebi, Gülnihal Demir, Mustafa Şen, Yaşar
Uzer, Yasemin Tunca yer alıyor.

RAMAZAN AYI MÜNASEBETİYLE AKŞAM SİNEMA GÖSTERİMİ SAAT 21:30'A ALINMIŞTIR.

DİKKAT: Filmde 13 yaş sınırı vardır

BAHTİYAR BAHTI KARA