Ürgüp Büyük Otelin Yıkım İhalesi Yapıldı

Ürgüp Belediyesi’nin Ürgüp’ün merkezindeki gayrimenkulündeki sorunun çözümü için önemli bir adım atıldı.

Ürgüp çarşısının ekonomisine büyük katkısı olan, otel olarak inşa edilen ve uzun yıllar kullanılan binada geçmiş yıllarda ihaleyi alan firma tarafından yapılan tadilat sırasında meydana gelen hasar sonrası inşaat durdurulmuş, çözüm arayışı içerisine girilmişti.

Mahkeme süreçlerinin ardından Ürgüp Belediye Meclisi kararıyla yıkımına karar verilen otel binası ve eski hastane binası yapılan ihaleyi alan yüklenici firma tarafından yıkılacak.

Hem metruk binalar yıkılacak hem belediyeye para ödenecek

Ürgüp Belediyesi tarafından yapılan ihaleyi alan firma, binadan çıkacak hurda karşılığında belediyeye para ödeyecek hemde binaları yıkarak hafriyatı kaldıracak.

Ürgüp Belediyesi encümeni huzurunda yapılan ihaleye 2 şirket ve 1 şahıs katıldı.

100 Bin TL’den açılan ihale, 10. Turdan sonra kapalı zarf ile 260 Bin TL + KDV bedelle MİM-ART Mühendislik Mimarlık İnşaat Taahhüt Turizm Gıda İmalat Sanayi Ticaret Limited Şirketinde kaldı.

İhale kapsamında Büyük Otel binasının A ve B blokları ile hastane olarak kullanılan eski binanın yıkımı gerçekleştirilerek hafriyatı temizlenecek.

Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, “Ürgüp’e hak ettiği kalite ve nitelikteki hizmetleri kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hem büyük bir riski ortadan kaldırıyor, hem de büyük bir projenin adımını atıyoruz, ilçemize hayırlı olsun.” Dedi.