Uluslararası Şehir, Çevre ve Sağlık Kongresi Ürgüp'te yapılacak

II. Uluslararası Şehir, Çevre ve Sağlık Kongresi Ürgüp Perissia Hotelde  “YARININ KENTLERİ” temasıyla 16-20 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Sağlıklı Kentler Birliği'nin de destek verdiği kongrede birliğe üye belediyeler bisiklet kullanımı ile ilgili uygulama örneklerini sergileyecekler.

Şehir, Çevre ve Sağlıkta işbirliği ana fikri ile yola çıkılan kongrede; sağlıklı ve sürdürebilir kentler yaratmak için akademisyenlerin, yerel yönetimlerin, sivil toplum örgütlerinin, merkezi idare kuruluşlarının ve vatandaşların ortak bir yaklaşımla hareket etmesi için izlenecek yolların belirleneceği ve akademik çalışmaların yapılacak.

Sağlıklı Kentler Birliği Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Didem Evci Kiraz'ın koordinatör olduğu kongrede Hayallerin ötesinde ilerleyen teknolojiye rağmen temel ihtiyaçları karşılamayı sağlayan olanakların azaldığı yerkürede, bu iki zıt konuyu ele alan ve “YARININ KENTLERİ” için çalışan bilim insanları Kongre’de temsil edilecek. İnsanoğlunun 2027 yılında Mars’a kalıcı olarak yerleşmeye gitmeyi planladığı günümüzde yarının kentlerinin nasıl olacağı tartışmaya açılacak.

Kongre nedeniyle Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Mehmet Tevfik Türel'de Ürgüp'e gelecek.