Nevşehirspor'un Efsane Futbolcularından Oflu Ürgüp'te

Ailesiyle birlikte Kapadokya'yı gezmeye gelen Yalova'da yaşayan Nevşehirspor'un 1975-76 yıllarında oyuncusu Nurettin İnan, arkadaşı Başkan Fahri Yıldız'ı ziyaret ederek eski günlerden konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Yıldız, Nurettin abimiz, gençliğimizin sporcularından, tüm Nevşehir hatırlayacaktır, geçmiş günlerin anısına müzesine asması için tüm Nevşehirsporlular adına el dokuma halı hediye ediyor, ziyaretleri nedeniyle teşekkür ediyorum. dedi.

Yalova’nın Yetiştirdiği önemli futbolculardan, günümüzde kendine özgü özel müzesiyle tanınan Kıbrıs Gazisi Nurettin İnan, kendini imkanlarıyla Türkiye’yi ve dünyayı karış karış dolaşarak elde ettiği tarihi eserleri sergilediği evinin bir bölümündeki müzeyi seçkin davetliler geziyor.

Son olarak CHP Genel başkanı Kemal kılıçdaroğlu’nun ziyaret ettiği müze hakkında bilgiler veren Nurettin İnan, Atatürk’ün hiçbir yerde olmayan resimleri ve eserleri müzenin en değerli parçalarından biri olduğunu vurguluyor.

Müzesini paha biçilmez olarak değerlendiren ve sese duyarlı kameralarla güvenliğini aldığı müzede, Osmanlı ve Bizans dönemlerinden kalan değerli eserler dikkat çekiyor. Osmanlı ve Bizans döneminden kalma Tüfek, kılıç, kama, ve suikast şemşiyelerinden ABD’de ilk üretilen ve avuc içine sığan tek atımlık suikast silahlarına kadar ne ararsanız bu müzede bulmak mümkün. Bir çok savaş görmüş yüzyıllık 40 kadar tüfek, 20 kadar tabanca, 100’e yakın kesici, delici silahların özel olarak muhafaza edildiği müzenin bölümü en çok ilgi çeken yerlerden biri.

Oflu, Nurettin İnan, Nevşehir Sporda oynadığı günlerin hatırasına, Nevşehir'den gelen herkese müzeyi gezdirebileceğini ifade etti.

HABER RESİMLERİ
Bahtiyar Bahtı Kara

BAHTİYAR BAHTI KARA

Özet ve Detaylar
Annesi yüzünden 36 kez 'evlenememiş' olan Bahtiyar Hoca bir garip medyumdur. Fakat Bahtiyar Hoca, kaderine ve annesine karşı gelip, yeğenlerinin açtığı türlü sorunlara da rağmen, köye yeni taşınan, daha önce başından 2 başarısız evlilik geçen Dul Pakize ile evlenmeyi kafaya koyacaktır.
Bunun için de engel tanımayacaktır!Filmin yönetmenliğini Ergin Yılmazer yaparken senaryo ise İbrahim Bakırhan ve Kadir Maraşlı’ya ait.
Filmin kadrosunda ise Kadir Çöpdemir, Yeşim Salkım, Metin Zakoğlu, Nedim Saban, Ferdi Sancar, Duygu Çelebi, Gülnihal Demir, Mustafa Şen, Yaşar
Uzer, Yasemin Tunca yer alıyor.

RAMAZAN AYI MÜNASEBETİYLE AKŞAM SİNEMA GÖSTERİMİ SAAT 21:30'A ALINMIŞTIR.

DİKKAT: Filmde 13 yaş sınırı vardır

BAHTİYAR BAHTI KARA