İŞKUR tarafından belirlenen 60 kişi işbaşı yaptı

Ürgüp'te İŞKUR tarafından Toplum Yararına Çalışma Programı çerçevesinde Ürgüp Belediyesinde görevlendirilen bayanlar, 6 ay süresince ilçedeki camilerle park ve bahçelerin temizliğini yapacak.

İŞKUR Nevşehir İl Müdürlüğü'nün Toplum Yararına Çalışma Programı çerçevesinde noter huzurunda çekilen kur'a ile Ürgüp Belediyesinde 6 ay süre ile istihdam edilecek 60 kişi iş başı yaptı.

Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, İŞKUR Nevşehir İl Müdürlüğü'nün 6 ay süre ile belediyede görevlendirmek üzere noter tarafından belirlenen 60 kişiden 38'ini bayanların oluşturduğunu ifade etti.

Yıldız yaptığı açıklamada "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımızın talimatları ile halkımıza bir nebze olsun katkı sağlamak, aynı zamanda kurum ve kuruluşların iş gücünü arttırmak, vatandaşa yansıyacak hizmetin kalitesini artırmak amacıyla yapılan Toplum Yararına Çalışma Programına noter vasıtasıyla çekilen kura sonucunda 60 vatandaşımız iş başı yaptı." dedi.

Bayanların çoğunlukta olduğunu görünce pozitif ayrımcılık yaptıklarını ifade eden Yıldız, "Belediye olarak hanım kardeşlerimizi her işte çalıştırma lüksüne sahip değiliz, hanım kardeşlerimize uygun işler nelerdi bunu düşündük, bu bağlamda gruplandırdık. 4 ana konu üzerinde 6 ay süresince istihdam edeceğiz, 1. grup cami ekibi, 2. grup otobüs durakları camların temizliği, 3. grup Ürgüp ilçemizde tek başına yaşayan, evlerin temizliğini yapamayan ekip, diğer ekip ise park ve bahçelerimizin çiçek dikimi, kazılması, zaman içerisinde Ürgüp'e bu şekilde hizmet ederken, aynı zamanda aile bütçelerine, devletimizin katkısını devletimize yardım etmek suretiyle sağlamış olacağız."dedi.

Yıldız: "İŞKUR il Müdürüne, Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımıza, Milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Sınırlı süreli zaman içerisinde hemşehrilerimiz ailelerine katkı sağlayacaklar, hemde kendilerini ispat noktasında toplumda var olduklarının farkına varacaklar." dedi.

Program çerçevesinde Ürgüp Musalla Camiinde görevlendirilen Feyza Akbulut, İŞKUR'un programı ile işe başladığını belirterek, "Camileri temizliyoruz, maddi ve manevi olarak ailemize katkıda bulunuyoruz, emeği geçenlere teşekkür ederiz." derken,  büyük bir heyecanla işe başladığını ifade eden Emine Kütük ise camilerde görevlendirildiği için daha da mutlu olduğunu belirterek, mutluyuz, sevinçliyiz, heyecanlıyız, çalışıyoruz, boş durmuyoruz, isterse kadınlar her işi yapabiliyor ." dedi.

HABER RESİMLERİ
Kayseri Aslanı