'Evet' Çıkarsa Hepinizi Denize Dökeriz" Diyen CHP'li Vekile Suç Duyurusu

Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un "Referandum'da 'evet' çıkarsa hepinizi denize dökeriz" sözleri için Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Başkan Yıldız, Avukatı Mehmet Yücel aracılığıyla CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt hakkında, 16 Nisan'da yapılacak referanduma ilişkin, bir televizyon programındaki açıklamaları nedeniyle "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu.

Geçtiğimiz gün Halk Arenası programında konuşan CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, skandal açıklamasında referandumda "Evet" oyu vereceklere tehditler savurmuştu.

Referandumda yüzde 65 "Hayır" çıkacağını öne süren Hüsnü Bozkurt, "Diyelimki "Evet" çıktı kimse heveslenmesin. Biz yine Samsun'dan başlarız, Amasya'ya gideriz, Sivas'a gideriz, Ankara'ya geliriz. Buradan İnönü'ye Sakarya'ya Dumlupınar'a... Ulan sizi İzmir'e kadar kovalamazsak anamızdan emdiğimiz süt helal olmasın. Sizi de sizin yedi göbek sülalenizi de bütün emperyalistleri de yine İzmir'den denize dökeriz." demişti.

MİNİK KAHRAMANLAR MACERA PEŞİNDE

Vizyon Tarihi:20 Ocak 2017