DSİ DAMSA ÇAYI TAŞKIN KORUNMA KANAL YAPIM İHALESİ

Devlet Su İşleri 12. Bölge Müdürlüğü tarafından Ürgüp'ün ortasından geçen Damsa Çayı, Dik duvarlı beton kanal, Taban kaplaması, menfez ve damsa çayının etrafına korkuluk (Pano Panel Çit) yapılması işi için ihaleye çıktı.

İhale 4 Temmuz tarihinde Kayseri DSİ 12. Bölge Müdürlüğünde yapılacak. İhalenin ardından 10 gün içinde yer teslimi yapılarak sözleşme yapılıp işe başlanacak.Yer tesliminden itibaren 120 gün içerisinde iş tamamlanması planlanan damsa çayının etrafı Ürgüp Belediyesi tarafından yapılacak proje ile çok amaçlı rekreasyon alanı haline getirilecek.

Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, "Uzun zamandır üzerinde durduğumuz Damsa Çayı taşkın korunma kanalı inşaatı yapım işi DSİ tarafından 2017 yatırım programına alındı. Her bahar ayında temizlik yaptığımız damsa çayının büyük bir kısmında beton menfez ve duvarlı beton ile artık tertemiz kanal haline gelecek, kanalın etrafı panel çitle korumaya alınacak. Biz de belediye olarak üzerimize düşeni yapıp Damsa çayının etrafını yürüyüş parkuru, piknik alanı gibi çok amaçlı rekreasyon alanı haline getireceğiz."

Yıldız, "Mevcut Bölge Müdürümüz Okan Bal'a ve planlama aşamasında ilgi ve desteği nedeniyle o zamanki Bölge Müdürümüz şimdiki DSİ Antalya 13. Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun'a tüm Ürgüp halkı adına teşekkür ediyorum." dedi.

MİNİK KAHRAMANLAR MACERA PEŞİNDE

Vizyon Tarihi:20 Ocak 2017