DAĞISTANLI SOKAK SAĞLIKLAŞTIRMA PROJESİ

Ürgüp Belediyesi tarafından planlanan ve projelendirilen halk arasında Melek Girmez Sokağı diye bilinen "DAĞISTANLI SOKAK" muhteşem bir proje ile Ürgüp'ün prestij sokaklarından biri haline gelecek.

Ürgüp Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından bugün saat 10:00'da Ürgüp Belediyesi Meclis salonunda İhale Komisyonu huzurunda işe ait ihale yapıldı. Daha önceden ilanına çıkılan ihaleye ait 10 dosya satın alınırken, ihaleye 2 firma katılarak teklif verdi. İhale komisyonu ihale dosyalarının değerlendirmesine devam ediyor.

Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız Halk arasında Melek Girmez olarak bilinen Dağıstanlı sokağın Ürgüp yaşantısına ve turizmine tekrardan ve daha etkin olarak katılması amacı ile sokağın sağlıklaştırılmasının planlandığını söyledi.

Yıldız, "Bu amaçla yola çıkarken Ürgüp’ün merkezinde olmasına rağmen çok işlemeyen bu sokağın sorunlarını tespit etmek amacıyla sokakta bulunan esnaf ve kullanıcılarla çeşitli sohbetler edildi, anket çalışmaları yapıldı." dedi.

Bu anketler ve görüşmelerde sorunların tespiti ile beraber genel istek ve önerilerin de alındığını dile getiren Yıldız, halkın bu anlamda fikri olarak katılımının da sağlandığını ve bu projede karar verildiğini dile getirdi.

Yaklaşık 2 Milyon TL'ye malolacak proje kapsamında sokaktaki cephe yüzeyleri projede kullanılan taş ile kaplanacak.Belediye Başkanı Fahri Yıldız proje ile ilgili detaylı bilgi verdi: Gerek zemin kaplamalarının derz ve döşeme biçimleri ile gerek rampa ve merdivenlerin yapılacağı yer ve açıları ile ana caddelerde gezen insanların sokağa yönlendirilmesinin düşünüldüğünü,  Bu merdiven ve rampa yönlendirmesi yapılırken kot farkları nedeni ile yanlarında oluşacak duvarların da meydana katılmasını sağlamak amacı ile kütüphane önünde basamaklı oturmalar tasarlandı. Bu sayede bu ufak meydanın iki cadde arasında bir bağlantı olmasının üstünde bir işleve kavuşması planlandı.Aydınlatmaların ve işyeri tabelalarının da en ince ayrıntısına kadar düşünülerek projelendirildiği sokakta bir uyumu yakalamak amacı ile tüm vitrinler ve camekanların değiştirilmesi planlandı. Bu yapılırken ısı cam ve güvenlik camı özelliklerini taşıyacak en büyük boya göre kesintisiz bir vitrin oluşturulmaya çalışılmış kayıt arası büyüklükler bu kriterlere göre belirlendi.

Çelik taşıyıcılar ve cam sundurmalarla kısmen kapatılacak sokağın projede kolonlar taş ile kaplandı ve vitrin hizaları ile burada oluşan derinlik dükkanların tezgah ve sergileme amacı ile kullanması için bırakıldı.

Projenin Ürgüp'e kazandırılmasında her zaman olduğu gibi Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki'nin desteğini yanında hissettiğini ifade eden Yıldız, Bakanımıza ve Çevre Şehircilik Bakanlığının ilgili tüm birimlerine teşekkür ediyorum. Projemiz hem Dağıstanlı sokak esnafımıza, hem de Ürgüp'ümüze hayırlı olsun. dedi.

HABER RESİMLERİ
Bahtiyar Bahtı Kara

BAHTİYAR BAHTI KARA

Özet ve Detaylar
Annesi yüzünden 36 kez 'evlenememiş' olan Bahtiyar Hoca bir garip medyumdur. Fakat Bahtiyar Hoca, kaderine ve annesine karşı gelip, yeğenlerinin açtığı türlü sorunlara da rağmen, köye yeni taşınan, daha önce başından 2 başarısız evlilik geçen Dul Pakize ile evlenmeyi kafaya koyacaktır.
Bunun için de engel tanımayacaktır!Filmin yönetmenliğini Ergin Yılmazer yaparken senaryo ise İbrahim Bakırhan ve Kadir Maraşlı’ya ait.
Filmin kadrosunda ise Kadir Çöpdemir, Yeşim Salkım, Metin Zakoğlu, Nedim Saban, Ferdi Sancar, Duygu Çelebi, Gülnihal Demir, Mustafa Şen, Yaşar
Uzer, Yasemin Tunca yer alıyor.

RAMAZAN AYI MÜNASEBETİYLE AKŞAM SİNEMA GÖSTERİMİ SAAT 21:30'A ALINMIŞTIR.

DİKKAT: Filmde 13 yaş sınırı vardır

BAHTİYAR BAHTI KARA