Cumhuriyet'in 96.Yılı Ürgüp’te büyük bir coşku içinde kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları sabah 09.30’da ilçe Kaymakamı Mehmet Maraşlı’nın tebrikleri kabulüyle başladı.

Kaymakamlık makamında tebriklerin kabulü yapıldıktan sonra Protokol üyeleri Cumhuriyet Meydanına geçerek halkın ve öğrencilerin bayramını kutlamasıyla devam etti.

İlçe Kaymakamı Mehmet Maraşlı ve Belediye Başkanı Mehmet Aktürk’ün öğrenciler ve vatandaşların Bayramını kutlamalarından sonra İstiklal Marşı’nın okunmasıyla kutlamalar devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kaymakam Mehmet Maraşlı yaptı.

İlçe Kaymakamının konuşmasından sonra Türkan Diker İlkokulu Halk Oyunları ekibi gösterilerini sundu. Şiirlerin okunmasıyla devam eden Cumhuriyet Bayramı Kutlamalarında Müzik Öğretmeni Cemile Metin mini bir konser verdi. Cumhuriyet Bayramı konulu etkinliklerde dereceye giren öğrencilere Kaymakam Maraşlı, Belediye Başkanı Mehmet Aktürk ve Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Yüksel’in ödüllerini vermesiyle geçit töreni ile kutlamalar sona erdi.

RESİM SERGİSİ AÇILDI

Ürgüp Özdemir Baykal Halk Eğitim Merkezi ve Ürgüp Gençlik Merkezi tarafından Turgut Özal Kültür Merkezinde İlçe Kaymakamı Mehmet Maraşlı ve Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk ile protokol mensuplarının katılımıyla resim sergisi açılışı yapıldı.