Başkan Yıldız'ın İstanbul'un Fethinin 564. Yıldönümü Mesajı

Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, İstanbul'un Fethinin yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Yıldız mesajında şu ifadelere yer verdi:"Medeniyetler İttifakı'nın somutlaştığı mekan olan İstanbul, sadece Avrupa Kültür Başkenti değil, 1453'ten bu yana aynı zamanda Dünya Kültür Başkenti'dir. Tarih boyunca nice zaferlere imza atan aziz milletimizin en kutlu ve en büyük adımlarından birisi de İstanbul'un fethidir. İstanbul'un fethi, hem milli tarihimiz hem de dünya tarihi için adeta bir dönüm noktası teşkil etmiştir. Kuruluşunu eski dönemde yüzyıllarca imparatorluk başkenti olmuş bu kadim şehir, Fatih Sultan Mehmet önderliğinde gerçekleşen fethin ardından adalet hoşgörü, barış ve de köklü bir medeniyetin merkezi haline gelmiştir."

İstanbul'un fethi tarih boyunca nice zaferlere imza atan aziz milletimizin, Hz. Peygamber '(S.A.V)'in "İstanbul mutlaka fethedilecektir, onu fetheden komutan ne güzel komutan, onu fetheden ordu ne güzel ordudur" övgüsüne mazhar olmuş çok kutlu bir zaferidir.

1453 yılında gerçekleşen İstanbul'un fethi; askeri bir başarının çok ötesinde siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel sonuçlarıyla şanlı tarihimizin en büyük zaferlerinden, en önemli dönüm noktalarından biridir.Kahraman ecdadımızın mirası, kadim medeniyetimizin sağlam temellerini oluşturan hoşgörü, kardeşlik ve adalet gibi yüce hasletler, bugün de bizleri daha parlak yarınlara ulaştıracak en büyük gücümüzdür.

Bizler, Ülkemizi 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine milletimizle birlikte taşıyacağız. Bu düşüncelerle âlemlerin sultanı Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V)'in övgüsüne mazhar olarak bizlere bu dünya kenti miras bırakan Fatih Sultan Mehmet Han'ı, O'nun kumandasındaki kahraman ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyor, İstanbul'un Fethi'nin 564. yıldönümünü kutluyorum"

MİNİK KAHRAMANLAR MACERA PEŞİNDE

Vizyon Tarihi:20 Ocak 2017