Başkan Aktürk: Ürgüp - Göreme yolu kapanmıyor

Sosyal medyada ve bazı haber sitelerinde yer alan Kapadokya’nın iki turizm merkezini birbirine bağlayan yolun kapanacağı haberleri üzerine Ürgüp Belediye Başkanı Ecz. Mehmet Aktürk konuyu çözüme kavuşturduklarını belirten bir açıklama yaptı.

Ürgüp Belediye Başkanı Ecz. Mehmet Aktürk Kapadokya’nın önemli turizm merkezlerini birbirine bağlayan Göreme ile Ürgüp arasındaki yolun kapatılacağına dair bilgilerin ardından yaptığı açıklamada; yerel seçimler sonrasında yoğun ziyaretçi trafiği olmasına rağmen, 3 gündür süren gerekli girişimlerin sonucunda bu önemli yolun kapatılmayacağını memnuniyetle bildirdi.

Aktürk, “Kapadokya’nın yatak kapasitesi bakımından en önde gelen ilçesi Ürgüp’te turizmi daha nasıl canlandırırız düşüncesiyle gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Bu çalışmalarımız esnasında yeni geldiğimiz belediye başkanlığı görevinin ardından bir anda bu önemli yolun kapatılması söz konusu oldu, bunun ardından ilgili kurum, kuruluş ve kişilerle yaptığım istişareler sonucunda başta turizmci hemşehrilerim ve tüm Ürgüp – Ortahisar - Göreme halkı müsterih olsun ki 12 Nisan 2019 tarihinde Göreme ve Ürgüp’ü bağlayan yol kapatılmayacaktır. Yoğun geçeceği öngörülen turizm sezonunda turizmcilerimizin herhangi bir kaybı olmaması için 2019 turizm sezonunda da herhangi bir yol kapatma girişimi olmayacak. Turizm sezonunun ardından kalıcı bir çözüm üretmek adına hem kurul kararının çıkmasına gerekçe olan, hemde turizmci hemşehrilerimin zarar görmemesini sağlayacak kalıcı bir çözüm üretmek için önümüzdeki aylarda da gereken gayreti göstereceğiz. Hemşehrilerim ve Turizmci dostlarımız müsterih olsun ki Ürgüp sahipsiz değil.” Dedi.