Başkan Aktürk'ün Regaib Kandili Mesajı

Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, Recep, Şaban ve Ramazan aylarının habercisi olan Regaib Kandilini idrak ederek bir kez daha üç aylara ulaşmanın sevincinin yaşandığını kaydetti.

Müslümanlar için rahmet, bereket ve mağfiret aylarının başladığını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet AKTÜRK; "Üç aylar ve Regaip Kandili’ne ulaşmış olmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Mübarek üç aylar ve içerisinde barındırdığı kandiller; insanların kalplerini yakınlaştıran, dostluk, komşuluk, akrabalık ve kardeşlik duygularını artıran, maneviyatımızın aydınlanmasına vesile olan güzel gecelerdir. Bu mübarek gecelerin insanlığa barış, huzur ve dünyaya adalet getirmesini diliyorum.

Kandil gecelerimiz yakarışların, Rahim olan Allah’a sunulacağı ve O’nun sonsuz affından, merhametinden, rahmetinden yararlanabileceğimiz; umut, huzur ve müjde gecesidir. İnsanlarımız arasında sevgi ve kardeşlik duygularının arttığı; yardımlaşma, dayanışma ve birlik beraberlik düşüncesinin pekiştiği bu günleri iyi değerlendirmeli ve manevi iklimden faydalanmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle başta değerli hemşehrilerim olmak üzere tüm islam aleminin mübarek Regaip Kandili’ni tebrik ediyor. Bu gecenin, nefret, öfke ve kardeş kavgalarının yerini barış ve huzura bırakmasını,yapacağımız ibadet ve duaların kabul olmasını Cenab-ı Mevla’dan niyaz ediyorum" dedi

Ayrıca üç ayların başlangıcı münasebeti ile Ürgüp Belediyesi tarafından düzenlenen, Kur’an-ı kerim güzel okuma yarışmalarında dünya birincisi olan değerli hocaların sahne aldığı programa katılan binlerce misafire teşekkür etti.