Başkan Aktürk'ün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 99’uncu yıldönümünü ve Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.

Ülkemizin bağımsızlık mücadelesinin en önemli sembollerinden biri olan 23 Nisan milletimizin geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza verdiği öneminde en önemli nişanelerindendir. Dünyanın ilk ve tek çocuk bayramı olarak tarihe geçen bu önemli günde, tüm dünya çocuklarıyla ulusal egemenlik sevincimizi paylaşıyoruz.

Çocuklar, insanlığın ortak umudu, geleceği ve en önemli hazinesidir. Büyük Önder’in dediği gibi ‘Çocuklar geleceğimizdir’, bugünün küçükleri, yarının büyükleridir.

Sevgili çocuklar,

Sizler bizim geleceğimiz, her şeyimizsiniz. Bizlerin yerini sizler alacaksınız, kentleri, ülkeleri, dünyayı yöneteceksiniz. Gelecekte barış, sevgi dolu, daha yaşanabilir bir dünya, bugünün çocukları tarafından kurulacak. Bizlerden aldığınız bayrağı çok daha yukarıya taşıyacaksınız. Bizlerin yapamadıklarını da sizler yapacaksınız.

Bu yüzden de doğrusunu isterseniz sizlerin yerinde olmak ve gelecekte sizlerin sevgi dolu yüreklerinizle kuracağınız o güzel dünyada ben de yaşamak isterdim. İnanıyor ve biliyorum ki, sizin kuracağınız dünya şimdikinden çok daha mutlu, daha güzel bir dünya olacak. Sizlerin dünyası hiç kuşkusuz bizimkinden çok daha güzel olacak.

Bu duygu ve düşüncelerle; Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, milli mücadelenin tüm kahramanlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı, şükran ve minnetle anıyor, sevgi dolu yürekleri ve gülen yüzleriyle bugüne anlam katan tüm dünya çocuklarının “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nı en içten duygularla kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Ecz. Mehmet AKTÜRK

Ürgüp Belediye Başkanı