Başkan Aktürk, Milli Mücadelenin 100. yılını kutladı

Ürgüp Belediye Başkanı Ecz. Mehmet Aktürk yayımladığı mesajında, "19 Mayıs Türk tarihinde önemli bir dönüm noktasıdır. 19 Mayıs 1919 tarihi, Milletimizin adeta yeniden doğduğu gündür. Milli Mücadele süreci içerisinde Türk Milleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde başlatılan var olma mücadelesini emsalsiz bir zaferle, uğrunda binlerce şehit vererek sonuçlandırmış, bağımsızlık mücadelesini kazanmıştır. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çevresinde vatan ve millet aşkıyla toplanan halk; milli mücadelenin ilk ateşini Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basmasıyla yakmıştır" dedi.

Başkan Aktürk, bu anlamlı günün 100. Yılını kutlamanın onuru ve gururu ile tüm gençlerimizin ve halkımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum." ifadelerini kullandı.