AĞAÇLARDA BUDAMA ÇALIŞMASI YAPILIYOR

Ürgüp Belediyesi Park Bahçe ekipleri, ilkbahar aylarının başlaması ile şehir merkezinde ana caddeler başta olmak üzere tüm cadde, sokak, refüj, park ve belediyenin sorumluluk alanlarında bulunan bölgelerde budama çalışmalarına devam ediyor.

Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Her yıl olduğu gibi Belediye ekipleri tarafından ağaç budama çalışmalarının başlatıldığını belirterek, "İlçemizin parklarına ve yeşil alanlarına sahip çıkarak en iyi şekilde koruma ve güzelleştirme çalışmalarımız devam ediyor. Yol kenarlarında, park ve bahçelerde kuruyan, tehlike arz eden, dalları kırılan ağaçların budama ve bakımları titizlikle yapılıyor. Ağaç budama çalışmalarında; ağaçların yere sarkan dallarının temizlenmesi, ağaçların gelişimini kuvvetlendirmek, sağlıklı kalmalarını sağlamak ve rüzgar nedeni ile ağaç dallarının kırılıp herhangi bir zarara uğratılmaması amaçlanıyor. Yalnız parklarla kalmayıp, cadde ve sokaklarda da bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Amacımız ilçenin yeşil alanlarını artırmak, ağaçların düzenli olarak bakımını yapmak ve korumaktır" dedi.

Ürgüp Belediyesi tarafından budanan ağaçlar ihtiyaç sahibi dar gelirli vatandaşlara kışın yakmaları için yakacak olarak veriliyor.