2017 Yılında Ürgüp'te 20.700 Fidan Toprakla Buluşacak

Bugüne kadar Orman İşletme Müdürlüğü ile ortaklaşa binlerce fidanı toprakla buluşturan Ürgüp Belediyesi, Bu yıl ilçe nüfusu kadar ağaç dikmeyi hedefliyor.

Ürgüp Belediyesi, Ürgüp İlçe Merkezi ve Ürgüp'ün giriş - çıkış yol kenarlarında 2010 yılından bu zamana kadar yaptığı ağaçlandırma çalışmaları ve ağaçların bakımı ile kültürel ve tarihi doğal güzelliklerle dolu ilçeyi yeşili ile de gözle görünür hale getirmeyi hedefliyor.

Ürgüp Belediyesinin Orman Genel Müdürlüğü- Nevşehir İşletme Şefliği ile ortaklaşa Kasım-Nisan ayları arasında yürüttüğü ağaç dikim çalışmalarıyla 2010 yılından bu zamana kadar Nevşehir Orman İşletme Şefliğinin sağlamış olduğu fidan desteği nedeniyle Nevşehir Orman İşletme Müdürü Aykut Satırlı'yı makamında ziyaret eden Ürgüp Belediye Başkanı Fahri yıldız, Satırlı'ya ve tüm İşletme Şefliği Personeline teşekkür ederek Ürgüp Belediyesi çini tabağı takdim etti.

Nevşehir Oman İşletme Şefi Aykut Satırlı ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Başkan Yıldız'a bu yılda geçmiş yıllarda olduğu gibi Ürgüp'e karaçam ve sedir başta olmak üzere iğde, ıhlamur, badem gibi bölgenin iklim şartlarına uygun fidan temini yapabileceklerini ifade etti.

MİNİK KAHRAMANLAR MACERA PEŞİNDE

Vizyon Tarihi:20 Ocak 2017